НАТО реши да интервенира во Украина?

Откако ескалираше ситуацијата во Украина, НАТО реши да го засили присуството на воени бродови во Црното и Средоземното Море.Сепаратисти во Одеса решија да прогласат народна република одвоена од Украинската држава. Мештаните сакаат да спречат земјата да ја разурне војна, па затоа решија да ги блокираат сите сообраќајници во градот.
На другата страна на земјата пак, во Доњецк се подготвува референдум за отцепување од Украина. На референдумот ќе има две прашања: „Дали сте за формирање Република Доњецк?“ и „Дали сте за пријателство со Русија?“.
Ситуацијата добива алармантни размери откако речиси 60тина украински војници прејдоа на страната на сепаратистите во Доњецк.Сепаратисти во Одеса решија да прогласат народна република одвоена од Украинската држава. Мештаните сакаат да спречат земјата да ја

Пронајдете не на следниве мрежи: