Научниците дадоа одговор: Дали лежењето по СЕКС, помага да ЗАБРЕМЕНИТЕ?

Loading...

Нова студија го оспорува верувањето, дека жената по сексуален однос треба да лежи за да забремени.Новата студија покажала дека не постои причина поради која за зачнување треба да се лежи по односот. Широко е распространето верувањето дека лежењето по сексот, помага да се насочи спермата во посакуваниот правец. Истото важи и за жените кои се ослонуваат на вонтелесно оплодување (третман со кој спермата директно се вбризгува во матката).
Две студии покажале, дека 15-минутно лежење во кревет по вонтелесно оплодување, навистина го зголемува степенот на успех. Меѓутоа тие студии биле мали. Новата поголема студија, спроведена на Медицинскиот универзитет во Амстердам, ги оспорува тие верувања.Новата студија покажала дека не постои причина поради која за зачнување треба да се лежи по односот. Широко е распространето верувањето дека лежење

loading...
Loading...