Научниците го открија најголемиот причинител на РАКОТ НА ДОЈКАТА! Го земаме секој ден…

Ризикот од развој на ракот на дојката е дури три пати поголем кај луѓето кои конзумираат три шолји млеко од оние кои имале само една шолја или помалку на дневна база.Ова е откриено во научните истражувања во Норвешка.Ракот на дојката денес е еден од најчестата присутна врста на рак ширум светот,а за сето тоа можеме да го кривиме млекото.
Според истражувањето спроведено во Норвешка откриено е дека во подрачјата каде што потрошувачката на млеко е на ниско ниво скоро и да не постои случај на рак на дојката.
Исто така, жените кои имале искуство со ракот на дојката конзумирале два пати повеќе витамин Д во однос на оние кои никогаш немале рак на дојка.Ова се резултати од студијата.
Она што го зголемува ризикот на ракот на дојката е конзумирањето големи количини преработена храна,тестенини,свинско месо  и шеќери.
Градникот исто така може да биде причинител на ракот на дојка.Жените кои често носат градник повеќе од 12 часа, имаат поголем ризик од развој на рак на дојка во однос на жените кои го носат повремено или никогаш не го носат.Ракот на дојката денес е еден од најчестата присутна врста на рак ширум светот,а за сето тоа можеме да го кривиме млекото.
Според истражува

Пронајдете не на следниве мрежи: