Научниците открија револуционерно апче против ракот

Loading...

Новооткриениот лек кој ги уништува клетките на канцерот може да предизвика револуционарна борба против ракот.Новооткриениот лек кој ги уништува клетките на канцерот може да предизвика револуционарна борба против ракот, е создаден од тим на австралиски научници.
Новиот препарат влијае врз протеинот тропомиозин задолжен за клеточната структура, додека лековите кои сега се користат го осиромашуваат аналогичниот протеин – актин. Прочитајте го целиот текст тукаНовооткриениот лек кој ги уништува клетките на канцерот може да предизвика револуционарна борба против ракот, е создад

loading...
Loading...