Научниците откриваат: 4 шолји кафе на ден водат до прерана смрт

Loading...

Американските научници открија дека пиењето четири шолји кафе на ден го зголемува ризикот од рана смрт, но само ако сте под 55-годишна возраст.Тие откриле дека пиењето на 28 чаши кафе неделно го зголемува за 50% ризикот од предвремена смрт кај младите луѓе. Резултатите се дел од големото истражување на американскиот начин на живот со учество на 43 727 волонтери на возраст меѓу 20 и 87 години.
Американските научници веруваат дека претерувањето со кафето може се одрази негативно на метаболизмот, намалувајќи некои од познатите придобивки од горчливиот пијалок за здравјето. Луѓето со “генетска зависност кон кафето” се изложени повеќе на штетните последици, дополнуваат истражувачите. Целиот текст можете да го најдете на najadise.mkТие откриле дека пиењето на 28 чаши кафе неделно го зголемува за 50% ризикот од предвремена смрт кај младите луѓе. Рез

loading...
Loading...