Научно докажано: Ова е најдобриот начин да престанете да пушите!

Ова е дефинитивно најдобриот начин да престанете да пушите цигари.Резултатите на студијата која е спроведена на Оксфорд покажуваат дека наглото оставање на цигарите е најдобриот начин да престанете да пушите.
Во текот на истражувањето, научниците дошле до сознание дека пушачите кои пресекле одеднаш со пушењето имаат дури 25 отсто повеќе шанси по 4 недели да не пушат но и 42 шанси да не пушат ни низ наредните шест месеци.
Тоа нажалост не важи за оние кои постепено престанале да пушат.
Имено, објаснувањето се крие во тоа што личностите кои го намалувале бројот на испушени цигари потешко одлучуваат да престанат а целата таа пракса воедно ја зајакнува и потребата за цигари. Но доколку одеднаш престанете да конзумирате цигари вашето тело ќе се помири со тоа по одреден период, ќе ви биде ментално полесно и нема да бара никотин.Резултатите на студијата која е спроведена на Оксфорд покажуваат дека наглото оставање на цигарите е најдобриот начин да престанете да пушите.

Пронајдете не на следниве мрежи: