Научно е докажано-ракијата е лековита!

Loading...

Умерената консумација на ракија ја зголемува концентрацијата и го намалува  нивото на лошиот холестерол, покажува новото истражување…Секогаш постоело јавното убедување дека ракијата е лековита, но фактот дека пиењето е корисно за здравјето веќе е потврдено од медицински истражувања.
Умерената консумација на алкохол влијае позитивно врз крвниот притисок.
Луѓето кои консумираат ракија поретко боледуваат од срцеви проблеми и висок крвен притисок. Само една чашка лекува воспаление на внатрешните ѕидови на крвните садови во кои се наоѓаат масни наслаги. При издишувањето тие можат да доведат до срцев удар, а исто така и до субјект на тромби.
Но во случај на долготрајно користење на алкохол во големи количини, ефектот е обратен. Крвниот притисок се зголемува, а многу често доаѓа до задебелување насрцевиот мускул и хипертензија.
Берово24Секогаш постоело јавното убедување дека ракијата е лековита, но фактот дека пиењето е корисно за здравјето веќе е

loading...
Loading...