Навистина мислите дека можете да избришете се?! Не можете ниту дел!

Loading...

Командата во интернет пребарувачот   „Delete Browsing History“ не е доволна, бидејќи не брише се, дури ниту добар  дел од она што  сте посетувале.Познатиот портал „Digital Spy“ во својата IT рубрика вели дека би  требало да бидеме исплашени, бидејќи Гугл од пред 18 години, потточно од 4 септември кога е лансиран,  го  запомнил секое пребарување, на секој уред и  секоја трага која сте ја оставиле на тој сајт и неговите сервиси, апликации, услуги…
За да ги избришете сите податоци одеднаш потребно  е да го одберете денешниот ден и  во  калентарот да го  изберете првиот ден кога сте го регистрирале Гугл (или приближен датум), а во тој случај нема да знаете што бришете  и  ќе избришете баш се.
Не е познато што прави Гугл со овие податоци, но претпоставуваме дека на основа на нив ги пласир рекламите, прикажува пребарувања и  други услуги според секој корисник.Познатиот портал „Digital Spy“ во својата IT рубрика вели дека би  требало да бидеме исплашени, бидејќи Гугл од пред 18 години, по

loading...