Не се откажувајте лесно од спортот

Loading...

Прилично тешка задача е да започнете да вежбате, ако долго време сте воделе седечки живот. Многу луѓе почнуваат да вежбаат, потоа нагло ги прекинуваат активностите, па потоа повторно почнуваат… Еден од главните проблеми за ова е тоа што спортскиот режим е тежок за луѓе кои не се навикнати на такви физички оптоварувања. Најпрво почнуваме да спортуваме со ентузијазам, притоа поставувајќи високи цели, како на пример: една од нив е да тренираме по еден час до два дневно, но во еден момент сфаќаме дека тоа бара многу трпение, издржливост и дисциплина.
Прочитајте повеќе на линкотПрилично тешка задача е да започнете да вежбате, ако долго време сте воделе седечки живот. Многу луѓе почнуваат да веж

loading...
Loading...