НЕ цедете лимон додека сте на сонце – Еве зошто!

Одите на пикник? Најдобро е лимонадата да ја направите дома…Ако свежиот сок од лимон, дојде во допир со вашата кожа додека сте изложени на сончеви зраци, можете да добиете изгореници.
Имено, фитофотодерматитис се промени на кожата до кои доаѓа кога хемикалиите од овошјето и билките (како што се лимон или целер) доаѓаат во допир со кожата и таа така ќе стане хиперсензитивна ма сончевата светлина, пишува goodhousekeeping.com.
Такво влијание на вашата кожа може да има и морковот, смоквата, ким, магдонос….
Чаша вода и лимон – Може да направи ЧУДА – Погледнете на следниот ЛИНК 
Доколку сакате да избегнете таква ситуација, отстранете ги трагите од овошниот сок од кожата, пред да излезете на сонце. Ако сепак сакате да ја осветлите косата со нанесување на лимон, водете сметка сокот да не остане и на вашето лице.
Секој ден пиела чаша топла вода со мед и лимон – Еве што и се случило по една година Ако свежиот сок од лимон, дојде во допир со вашата кожа додека сте изложени на сончеви зраци, можете да добиете изгореници.
Имено, фитофото

Пронајдете не на следниве мрежи: