Не излегувајте на улиците, започнува анти-терористичка акција!

Loading...

Украинските власти се подготвуваат за анти-терористичка акција во источните делови на земјата.Арсен Аваков, министер за внатрешни работи на Украина, со објава на својот профил на Фејсбук ги повикува луѓето во источните градови на Украина да се повлечат во своите домови и да не излегуваат надвор под никакви услови, дури и да не се појавуваат на прозорците.
Министерот најави анти-терористичка акција во источниот дел на земјата. Тој рече дека нема да има толернција за ниту еден вооружен цивил.

 
Два автобуси полни со наоружани луѓе дошле пред полициската станица во Славианск и се обиделе да ја заземат. Се претставиле како дел од активистите кои се залагаат за отцепување на Доњецк и регионот околу него, и повредиле двајца полицајци.Арсен Аваков, министер за внатрешни работи на Украина, со објава на својот профил на Фејсбук ги повикува луѓето во источните градови на Украина да

loading...
Loading...