Не ја чувајте лубеницата во фрижидер

Иако сите сакаме кога јадеме разладена лубеница која ја чуваме во фрижидер, сепак сите ние правиме една голема грешка, велат американските научници кои што овој експеримент го докажаа.Имено лубеницата треба да се држи на собна температура за да не се загубат сите нејзини хранливи состојки кои ги содржи, велат научниците.
Лубеницата додека е ладна ги губи сите нејзини хранливи состојки и витамини, научниците велат и дека сите производи кои што ги чуваме во фрижидер ја губат својата хранливост.
Но и покрај ова луѓето несвесно лубеницата која е една од нај освежителните овошја во летото ја чуваат во фрижидерот за да го осетат вистинското нејзино освежување.Имено лубеницата треба да се држи на собна температура за да не се загубат сите нејзини хранливи состојки кои ги содржи, велат научниците.

Пронајдете не на следниве мрежи: