Не ја фрлајте кората од портокал! Еве за што се можете да ја искористите!

Loading...

Портокалот може  да прави чуда со кожата. Витаминот С штити од слободни  радикали, калциумот  го спречува перутањето на кожата, калиумот и магнезиумот  ја истакнуваат сјајната кожа.Ја разубавува кожата- Портокалот може да прави чуда на кожата. Витаминот С штити од  слободни  радикали, калциумот  го спречува перутањето на кожата, калиумот и магнезиумот  ја истакнуваат сјајната кожа. Може ли  да има подобра комбинација?
Во  право од кора од портокал додадете  мед и  јогурт за совршена маска за лице од кое  лицето ќе ви  биде без маана!
Пилинг- чистете го телото  кора од портокал замотана во  газа или крпа. Витаминот С и  аскорбинската киселина во  кората од портокал ја изедначува   бојата на кожата.
Заштита од убод од комарци- Комарците  бегаат  од кората од портокал. Доколку  сте склони на  убод од комарци или сте на кампување и  во потрага  по природно средство  против инсекти, едноставно  втријте малу портокал околу зглобовите и  вратот за одбрана од комарци.Ја разубавува кожата- Портокалот може да прави чуда на кожата. Витаминот С штити од  слободни  радикали, калциумот  го спречува перу

loading...