Не му го давајте мобилниот телефон на детето, купете му лизгалка

Loading...

Претворете го вашиот дом во игротека. Овозможете му на детето да совладува препреки, да се лизга и да ужива во играта. Качувањето на лизгалка овозможува детето правилно да ја развива моториката на рацете и нозете, а да не зборуваме каква среќа предизвикува ваквата направа. Среќата пак предизвикува напредок на детето, децидни се психолозите кои препорачуваат децата постојано да играат. Наместо да му го дадете мобилниот телефон на вашето дете, купете му играчка со која ќе го стимулирате неговиот развој .
 Направете да се почувствува убаво во својот детски свет. Овозможете децата да ја развијат имагинацијата во Светот каде принцезите живеат во замоци, а момчињата имаат свои мини куќички. Парите потрошени за децата не се фрлени пари, напротив играчките помагаат за психофизичкиот развој на децата.
 Честопати за да не остават на раат, знаеме да бидеме попустливи кон децата, со што ги правиме зависници од технолошките направи, тотално асоцијални личности, кои живееат во нереален виртуелен свет.
 Доколку сакаме да имаме здрави деца, тие треба да излезат од дома, што повеќе време да поминуваат во игра во природа, дружејќи се со своите врсници.
Децата треба да се движат, да скокаат на тромболина, да се лизгаат, да се смеат, да се дружат со други деца, да бидат во реалниот свет, бидејќи само така можат да израснат во здрави луѓе, кои ќе се носат со сите животни предизвици.
 
 Качувањето на лизгалка овозможува детето правилно да ја развива моториката на рацете и нозете, а да не зборуваме каква среќа предизвикува ваквата н

loading...
Loading...