Не си играјте со животот: Еве што ви прават газираните пијалоци!

Loading...

Газираните пијалоци предизвикуваат срцев удар!Силна е врската помеѓу калориите кои дневно ги внесуваме со храната богата со шеќери и смртноста од кардиоваскуларни болести!
Луѓето кои четвртина од калориите кои ги внесуваат потекнуваат од газирани пијалоци, слатки и колачи се подложни на  тројно поголем ризик од срцев напад.
Светската здравствена организација препорачува дополнителните шеќери да не преминуваат десетина од вкупно внесените калории во текот на денот.

 
Но, многу намирници се преполни со вакви шеќери.
Според најновите истражувања десетина од возрасното население поголем дел од калориите ги добива преку дополнителните шеќери. Оваа информација се споредила со стапката на смртност во текот на минатите 14 години. Во тој период се забележани 831 смртни случаи од срцеви болести.
Со ова со сигурност се потврдува врската помеѓу дополнителните шеќери и срцевиот удар!Силна е врската помеѓу калориите кои дневно ги внесуваме со храната богата со шеќери и смртноста од кардиоваскуларни болести!
Луѓето кои че

loading...
Loading...