Време е да ви ја поттикнеме креативноста со овие превкусни рецепти за кои сме сигурни дека не сте ги знаеле.Кајсии: Кајсиите помагаат да се извлече слаткиот нектар на месото, а најдобро одговараат со јагнешкото месо. Маринирајте го месото со маслиново масло, цимет и ситно исечкан црвен кромид. Откако ќе отстои во малсо и зачини околу еден час, ставете го и месото и кајсиите на скара. Откако ќе се испечат, послужете ги со салата.
Карфиол: Карфиолот исто така е одличен на скара. Исечете го на тенки делови за побрзо да се испече, но доволно дебели за да ја задржи формата. Служете со масло, пиперки и павлака.
Банани: Да, добро прочитавте. Засечете ја бананата долж лушпата и ставете ја со лушпа на скара. Тргете ја кога е се уште мека внатре, и крцкава однадвор. Во меѓувреме направете сос од сезонско овошје: Сварете сок од грејпфрут, боровинки и шеќер, и мешајте додека да добие густина на сируп. Полејте ја бананата со сосот.Кајсии: Кајсиите помагаат да се извлече слаткиот нектар на месото, а најдобро одговараат со јагнешкото месо. Маринирајте го месото
Пронајдете не на следниве мрежи: