Неда Украден минува низ тешки моменти: „Срцето ми се кине, мајка ми не ме препознава“

Loading...

Пејачката Неда Украден во моментов преживува тешки семејни моменти. Нејзината мајка е болна од Алцхајмерова болест, веќе не ја ни препознава, па пејачката морала старицата да ја смести во дом за стари лица.-Тешки се тие моменти кога се прекршувате дали саканата мајка со која сте минале незаборавни 66 години од животот да ја дадете во дом за стари и немоќни лица. Многу ме мачеше тоа, се двоумев има ли смисла, со месеци се борев со себе, открива Неда.
На старата жена болеста ѝ била дијагностицирана пред десет години, кога имала 81 година, а Неда вели дека најтешко ѝ е што веќе не ја препознава.
-Најтешко ми е што веќе не ја препознава ќерка ми Јелена, правнуците, мене… Срцето ми го кине, плачам секојпат кога ќе ја видам таква, но тоа е најдобро за неа, зашто веќе не може да живее сама, вели пејачката за „Аваз“.-Тешки се тие моменти кога се прекршувате дали саканата мајка со која сте минале незаборавни 66 години од животот да ја дадете во дом за стари

loading...