Неговото лице ќе ви открие дали ви е верен или не!

Loading...

Се чини дека е многу лесно да предвидите дали партнерот ќе ви биде верен или не само по обликот на неговото лице.Оние со широко лице се посклони кон флерт и изневерување, додека оние со тесно лице се поотворени, поискрени и не се склони кон изневерување на партнерката.
Ова го тврдат авторите на истражувањето спроведено на Универзитетот Висконсин-Милвоки и сметаат дека успеале да докажат дека телесните карактеристики се поврзани со однесувањето, односно сугерираат дека некои мажи се предодредени на неетички дела за да ја постигнат својата цел.
Мажите со пошироко лице се посклони кон изневерување на партнерките и во деловните преговори, т.е. лажат за да ја остварат посакуваната финансиска корист.
Поврзаноста меѓу изгледот на лицето и неверата не постои кај жените, кои се покажале два пати почесни од мажите – покажало истото истражување. Едно сме сигурни од оваа вест – авторите на истражувањето, мора да се жени.Оние со широко лице се посклони кон флерт и изневерување, додека оние со тесно лице се поотворени, поискрени и не се склони кон изневерување на пар

loading...
Loading...