Нејзиниот син прв пат не јадел сам: Се расплакала кога сфатила кој му прави друштво!

Loading...

Корисниците на друштвените мрежи, во се поголем број ја споделуваат емотивната фотографија на американскиот рагбист, кој единствен одлучил да му прави друштво на аутистичното дете да јаде.Лиа Паске од Флорида, ја поставила фотографијата од својот син Бо, наведувајќи дека и ја испратиле од неговото училиште. Таа додала и дека гестот на рагбистот ја трогнал.
Травис Рудолф, еден од најпознатите американски рагбисти од Флорида, бил во посета на училиштето на Бо, кога забележал дека јаде сам, па одлучил да му прави друштво.
„Се сеќавам дека и мене средното школо ми беше пекол, дека децата ме задеваа и дека плачев поради тоа, сега кога моето дете тргна во школо, многу се плашам дека и нему ќе му се случи истата судбина, особено зошто е аутистичен.

 
Тој не забележува кога другите деца го гледаат чудно поради неговото однесување, а и не му пречи да јаде сам.
Мојот пријател ми ја испрати фотографијата, каде што Рудолф јаде со него и веднаш ми потекоа солзи. Среќна сум што го сторил тоа. Тој од денес е херој за мене“, напишала мајката.Лиа Паске од Флорида, ја поставила фотографијата од својот син Бо, наведувајќи дека и ја испратиле од неговото училиште. Таа додала и дека гестот н

loading...
Loading...