НЕКОЛКУ ДЕНА ПО НАПАДОТ ВРЗ ВУЧИЌ: Во Сребреница пронајден мобилен телефон во кој…

За време на истрагата за нападот врз српскиот премиер Александар Вучиќ, пронајден е мобилен телефон на агент од Безбедносно-информативната агенција. Според информациите, во тој мобилен била пронајдена вредна информација во истрагата за нападот на Вучиќ.Телефонот го пронашол еден од присутните на собирот, а додека се обидувал да ги открие деталите за сопственикот на изгубениот мобилен телефон, стигнала СМС порака со следната содржина:
„Дали стигнавте во Скелане?“.
Оваа порака е проблематична, бидејќи Вучиќ не требало да патува кон Србија преку тој граничен премин. Скелане бил алтернативен правец, само во случај на инцидент.
Откако ја прочитал содржината на пораката, пронаоѓачот го фрлил мобилниот телефон во ѓубре. Ѓубрето не било исчистено неколку дена, поради истрагата за нападот врз Вучиќ.
Во телефонскиот именик се наоѓале неколку прекари, а во галеријата се наоѓале фотографии и видеа од Поточари, скриншотови од Фејсбук профилот на извесен Сенад, како и досие со логото на БИА, во кој се наоѓаат личните податоци на наведеното лице.
На друга фотографија се наоѓал босанскиот адвокат Д. Т. и налог на БИА, на кој стои дека агенцијата има најава дека истоимениот адвокат се подготвува да му пријде на Вучиќ при самото влегување во Меморијалниот центар за да го поздрави со зборовите: „Добредојде во Сребреница“, јавува BHRT.
Според налогот на Обвинителството на БиХ, ќе биде извршено вештачење на пронајдениот телефон, по што ќе биде јасно дали содржината на пораките и фотографиите ја доведува Безбедносно-информативната агенција и наведените лица во тесна врска со нападот врз српскиот премиер Вучиќ. Телефонот го пронашол еден од присутните на собирот, а додека се обидувал да ги открие деталите за сопственикот на изгубениот мобилен телефон, стиг

Пронајдете не на следниве мрежи: