Неколку работи кои се штетни за вашата коса

 
Не заборавајте дека грижата за вашата коса е исто толку важна како и грижата за секој друг дел од телото, особено затоа што почесто е изложена на надворешните влијанија и нечистотии. Користите лоши продукти
Една од најголемите грешки е тоа што жените користат фен за коса откако ќе нанесат лак или гел за коса. Не користете продукти за коса кои содржат алкохол.
Неправилно користење на фенот
Држете го фенот на оддалеченост од барем 10цм. Чистете го филтерот на фенот почесто.
Не ја досушувате
Ако сакате вашата коса да биде мека и средена, сушете ја косата со фен додека не биде потполно сува. На крај сушете ја со ладен воздух.
Премногу стегнати плетенки
Ако сплетете полабави плетенки ќе добиете брановидна текстура на косата. Но, ако ги стегнете премногу плетенките додека вашата коса е мокра, можете само да ја оштетите. Плетете ја косата откако ќе се исуши.
Ја сушите со пешкир
Многу девојки имаат навика да ја сушат косата со пешкир, но тоа може да доведе до кршливи врвови. Најдобро е да користите микрофибер крпа или памучна блуза.
Ја пеглате додека е влажна
Многу е важно да ја исушите целосно својата коса пред да користите пегла или фигаро за коса, со цел да не ја оштетите. Користите лоши продукти
Една од најголемите грешки е тоа што жените користат фен за коса откако ќе нанесат лак или гел за

Пронајдете не на следниве мрежи: