Неколку работи за нинџите кои не сте ги знаеле

Loading...

Овие работи за нинџите сигурно не сте ги знаеле….Занимливости кои сигурно ретко се спомнувани за нинџите..
10. Нинџите користат техника куји-кири – магични знаци кои ги прават со нивните прсти, фокусирајќи го непријателот на хипнотизиран поглед. Нинџите се вистински мајстори во креирањето забуни се со цел да го оттргнат вниманието за успешно да го реализираат своето бегство.
9. Во текот на 17-ти век Шогун Токугава, го забранил Нинџитсуто, па дури се спомнува и дека изговарањето на самиот збор се казнува со смрт. Ова ставило пеџат на оваа уметност.
8. Дошло до вистинска дебата за облеката на нинџите. Некои верувале дека црната облека го привлекува вниманието, со што била заменета со темно сина.
7. Вистинските нинџите биле обучени да одат по вода. Тие користеле специјално дизајниратни обувки за одењето по вода.

6. Нинџите носеле специјални кошули од животни кои се нарекувале КусариБатабира што им овозможувале, раните од меч да не им наштетат, како и да го сопрат крварењето.
5. Источен Тимор бил во војна со нинџите, обвинувајќи ги дека се убијци. Некои велат дека тоа е политичка игра додека некој основале оделенија за војна против нинџите во своите приватни имоти.
4. Обратно од самураите, нинџите ги завршувале своите задачи иво текот на денот, бидејќи тие најчесто после својата зада исчезнувале од селската класа. Некои од нив работеле преку денот како фармери се со цел да шпиунираат.

3. Мечевите на нинџите имаат дел за заштита кој може да се користи за качување по дрво.
2. Нинџите имале седум еднакви маски:
-свештеничка-планинарска-естетска-трговска-бардовска-забавувачка-селска
Секоја од нив е дизајнирана да овозможи различни начини на шпиунажа
1. Нинџите се познати по тоа што биле зпознати со уништувањето на своите вилици и извршување на самоубиства се со цел да избегнат оддавање информации, доколку ги заробат. Биле обучувани да прават искекотини по своето лице се со цел да спречат визуелно препознавање.
извор. think.mkЗанимливости кои сигурно ретко се спомнувани за нинџите..
10. Нинџите користат техника куји-кири –

loading...
Loading...