Нема да поверувате какви опасни материи за здравјето има во меленото месо!

Loading...

Дали сте навистина сигурни дека меленото месо кое го купувате и го користите да ги направите вашите омилени ќофтиња, плескавици, колбаси и слично е само чисто месо без никакви додатоци? Ако одговорот е потврден, тогаш сте во голема заблуда. Во текстот подолу ќе прочитате работи кои ги содржи меленото месо за кои никогаш не сте ни претпоставувале.Ви ги претставуваме едни од најнепријатните и најнездравите додатоци кои се штетни по здравјето,а се наоѓаат токму во меленото месо:
Пинк слајм
Тоа е термин кој се однесува на супстанцијата како желе што настанува кога остатоците како жили, течности и разни други остатоци ќе се соединат и измешаат во една маса. многумина во оваа индустрија ги користат како евтин додаток на мешавината на месо или колбаси со што се добива на тежина.
Прочитајте повеќе на najadise.mkВи ги претставуваме едни од најнепријатните и најнездравите додатоци кои се штетни по здравјето,а се наоѓаат токму во меленото месо:

loading...
Loading...