Нема да поверувате за што се може да послужи талогот од кафе!

Loading...

Некои работи дури и по нивната примарна цел не се за фрлање, може да се искористат за различни нешта. Едена од нив е талогот од кафе кое, освен предвидување на иднината, може да ви послужи за многу други нешта. Следниот пат кога ќе пиете кафе со пријателите, немојте веднаш да ги измиете шолјите, туку сочувајте го талогот од кафето и искористете го за некои практични работи во домаќинството.
Еве за што се може да го искористите:
Исушете го талогот и ставете го на садовите и чувајте го во фрижидер, бидејќи на тој начин ќе ги елиминира непријатните мириси. Со талогот можете да ги исчистите мрсните површини. Можете да го користите самостојно или во комбинација со средство за миење садови.  
Ако дома чувате растенија и цвеќиња, наводенете ги со него.
За вашата мачка да не уринира по целиот двор, посипете на цвеќињата и бидете сигурни дека мирисот ќе ја избрка.

Ако не можете да се ослободите од мравки ставете го талогот на местата каде тие се собираат. Исто така можете да го користите ако сакате да се ослободите од други инсекти.
Талогот од кафето ставете го во врела вода и на тој начин ќе добиете кафеава боја, која може да обои ткаенина.
Ако вашиот дрвен мебел е полн со гребнатини втријте во него малку талог кој претходно сте го промешале со паста за полирање и топла вода.
Ако одгледувате морков, за да го зголемите нивниот раст, помешајте свеж талог од кафе со ситното семе од морков за време на сеидбата.
Доколку сакате да го исчистите каминот или печката на дрва, по пепелот посипете талог за да не се крева прашина. Следниот пат кога ќе пиете кафе со пријателите, немојте веднаш да ги измиете шолјите, туку сочувајте го талогот од кафето и искористете го за некои

loading...
Loading...