Нема да верувате која е најголемата лага во врска со сексот!

Причина за очај нема, затоа што сексот го подобрува расположението, поради него подобро спиете, имате подобра циркулација….но, сепак најпопулрниот мит  е срушен!Срушен е митот според кој сексот е добра замена за вежбањето, наведува најновото истражување направено од New England Journal of Medicine.
Имено, според истражувањето просечниот секс трае 6 минути и троши 21 калории. Ако вашиот секс трае половина час трошите од 85 до 100 калории, што е спротивно од сите досегашни истражувања кои укажуваа на тоа дека со сексот се трошат многу повеќе калории.
Ова укажува на тоа дека сексот не е замена за вежбањето. Но, точно е  дека сексот го подобрува расположението, поради него подобро спиете и имате подобра циркулација.
Па доколку сакате да согорувате калории време е да почнете да вежбате.Срушен е митот според кој сексот е добра замена за вежбањето, наведува најновото истражување направено од New England

Пронајдете не на следниве мрежи: