Нема да верувате од што се прават компирчињата од МегДоналдс! Ќе ви се згади!

Сигурно на повеќето ни биле омилени компирчињата од МегДоналдс. Не можевме да им се изнајадеме… Фармерите кои одгледуваат компири кои се наменети за помфрит, користат вид на компир кој е многу евтин за одгледување, но брзо се расипува, бидејќи фаќа болест наречена Net Necrosis. Па, поради тоа, МегДоналдс мораат да ги прскаат со пестицид наречен метамидофос.
„Пестицидот е толку токсичен, што фармерите од Ајдахо, каде се одгледуваат овие компири, не одат на полињата пет дена откако ќе ги испрскаат компирите.“

 По бербата компирите не се јадат. Тие мора да отстојат во посебна стаклена градина шест недели пред да можат да се јадат.
Видете го видеото со целата приказна:
Фармерите кои одгледуваат компири кои се наменети за помфрит, користат вид на компир кој е многу евтин за одгледување, но брзо се расипува, бидејќи

Пронајдете не на следниве мрежи: