Нема да верувате што е главниот виновник за ракот и ние тука ништо НЕ МОЖЕМЕ!

Loading...

Истражувачите откриле дека „случаните мутации“ се одговорни за појавувањето на ракот. Главната причина поради која добиваме рак е „лошата среќа“ а не животните избори, судејќи по ова истражување. 
Истржаувачите тврдат дека драматичната промена на нашите животни навики не е ефикасна како што мислевме.
Меѓутоа, докторите и понатаму тврдат дека лошото здравје и животните одлуки придонесуваат за развој на ракот и дека не би требало да ги игнорираме. 
„Сите видови рак ги предизвикува лошата среќа, околината и гените, а ние создадовме модел кој може да ни помогне да квалификуваме колку секој од овие три фактори допринесува за развојот на рак“- изјавил главниот во истражувањето Берт Вогелстин. 
А пак отпорноста од рак на луѓето кои се изложени на многу фактори кои го предизвикуваат, како што е пример со пушењето, често им се припишува на добрите гени, а вистината е дека во прашање е само добра среќа, велат научницие. 
А откриени се дури и 22 различни групи на рак кој во голема мера може да бидат објаснување на „лошата среќа“ или мутациите на ДНК. 
Кое е вашето мислење?
На следниот ЛИНК прочитајте ги петте главни симптоми на ракот. Главната причина поради која добиваме рак е „лошата среќа“ а не животните избори, судејќи по ова истражување. 
Истржаувачи

loading...
Loading...