Нема да верувате што направил таткото на убиената Ивана

Родителите на Ивана Подрашчиќ(14), која на 31 јули Дарко Костиќ (39) ја силувал и убил, сослушани се вчера во Белград.Таткото на Ивана, Драго изјавил дека го пријавил нејзиното исчезнување на 9 август, десетина дена откако последен пат ја видел. Тој истакнал дека семејството се придружува во кривичното гонење на Костиќ.
На прашањето дали бара имотна отштета, Подрашчиќ одговорил потврдно.
„Барам отштета од милион евра“, рекол таткото  на убиеното девојче.
Изјава дала и мајката на Ивана.
„Рече дека оди на забава и повеќе не ја видов. Ивана беше добро дете, но умееше да излезе од дома и да се врати дури по неколку дена. Затоа мојот сопруг не го пријави исчезнувањето веднаш“, изјавила  Неда.
Да потесетиме, телото на убиената Ивана е најдено два месеци по злочинот во напуштена, трошна куќа во Раковци.Таткото на Ивана, Драго изјавил дека го пријавил нејзиното исчезнување на 9 август, десетина дена откако последен пат ја видел. Тој истакнал дека с

Пронајдете не на следниве мрежи: