НЕМАЛА ВРЕМЕ ДА ОТИДЕ НА ЛЕКАР: Презафатената мајка открила дека е болна од…

Loading...

Џени Кростон (38) работела буквално со полна пареа во фирма како адвокат и во својот дом како мајка на две деца. Поради тоа себеси а и на другите постојано им повторувала како нема време да отиде на рутински преглед.Нажалост на крајот излегло дека навистина требала да пронајде време бидејќи кога конечно отишла на гинеколог дознала дека има рак на матката во втор стадиум.
Меѓутоа таа и понатаму не ја сфаќала сериозноста на ситуацијата па по интервенцијата повторно „немала време“ да отиде на закажаниот ПАП тест а заборавила да закаже и друг.

Последицата од сето тоа е дека ќе мора да чека до декември за да дознае дали интервенцијата е успешно направена.
Џени сега поминува низ агресивна хемио и радиотерапија а лекарите кажуваат дека шансата да оздраве е 60 отсто.
„Кога ќе имате две деца ужасно е воопшто да се зборува за процентите на шансите за оздравување а ме убива и сознанието дека најверојатно ова не би го поминувала ако го направев тој ПАП тест“- кажува очајната Џени, која откако ја сфатила важноста на редовните прегледи се обидува на влијае на сите жени да не го одложуваат рутинскиот преглед кај лекарот.  Нажалост на крајот излегло дека навистина требала да пронајде време бидејќи кога конечно отишла на гинеколог дознала дека има рак на матката во вто

loading...
Loading...