Необичен начин за постигнување оргазам

Loading...

Верувале или не, жените можат да постигнат оргазам со изведување на одредени физички вежби, се наведува во извештајот објавен во сексуалниот дневник „Sexual and Relationship Therapy“.Всушност, овој заклучок е донесен врз основа на истражувањето спроведено над 370 жени на возраст од 18 до 63 години, а кои одговарале на прашањето дали некогаш доживеале оргазам или сексуално задоволство во текот на вежбањето.
Дури 40 отсто од испитаниците признале дека ја искусиле и едната и другата појава повеќе од 10 пати во текот на изведувањето на вежбите, додека 51,4 отсто од нив признале дека во текот на изведувањето вежби наменети за развивање на мускулите на абдоменот доживеале оргазам.
Исто така 26,5 отсто од нив признале дека доживеале сексуално искуство во текот на подигањето на тегови, јога (20 отсто), возење велосипед (15,5 отсто), трчање (13,2 отсто) и одење или планинарење (9,6 отсто).
– Овие податоци се интересни бидејќи докажуваат дека оргазмот не се појавува само како резултат на сексуалната активност. Податоците можат да не научат и нешто повеќе околу процесите во организмот кои доведуваат до оргазам кај жените – вели водичот на ова истражување. Всушност, овој заклучок е донесен врз основа на истражувањето спроведено над 370 жени на возраст од 18 до 63 години, а

loading...
Loading...