Необична уметност: Се збогатил сликајќи со пенисот!

Loading...

64-Годишниот Тим Печ, кого локалните жители на градчето Голд Коуст во Квинсленд, Австралија, го нарекуваат Прикасо, пред една деценија го открил неговиот вистински талент – сликање со пенисот.Тој својата уметничка кариера ја започнал на 16 години, кога се откажал од училиштето. Бидејќи потекнува од најголемиот британскиот остров Вајт, тој се запишал во уметничко училиште во Портсмут.
За време на неговите апсолвентски студии не му било одобрено да го продолжи школувањето, па бил принуден да си најде и привремена работа. Тогаш започнал да работи на изградбата на некој забавен парк.
Пред 35 години се преселил во Австралија, кадешто започнал да се занимава со грнчарство. Дури по неговиот втор развод, решил да му се посвети повторно на сликањето.

Тогаш за првпат помислил дека неговиот пенис би можел да му послужи како прибор за сликање. Но веднаш се соочил со проблем кога започнал да слика, бидејќи при првиот допир со платното добил ерекција.
„Кога е „дигнат“ многу е тешко да се контролира, така што единствена опција која ми преостануваше е да почекам да се „симне“. Тогаш сфатив дека тоа е нешто на коешто мора да поработам“, вели Печ.
Денес тој постојано добива нарачки преку интернет, а еден негов портрет чини од 220 до 730 евра, во зависност од големината. Покрај сликата, купувачите по желба добиваат и видео на кое е снимена изработката на сликата.Тој својата уметничка кариера ја започнал на 16 години, кога се откажал од училиштето. Бидејќи потекнува од најголемиот британскиот остров Вајт, то

loading...
Loading...