Необично пореметување: Витка девојка со предебели нозе!

Loading...

Сара Џонс има липоедем – малку познат и истражуван здравствен проблем: Екстремно болно и хронично ја вознемирува, бидејќи нејзините нозе се обложени со еден куп масно ткивоОд далеку се гледа дека Сара Џонс не е средовечна жена, но виткиот изглед и го уништија дебелите нозе, кои се симптом на многу болно хронично заболувања, кои предизвикуваат лоша дистрибуција на масното ткиво. Ова се нарекува липоедем.
Сара Џонс е 39-годишна мајка од северен Велс, која има само една желба: да биде како луѓето околу неа. Страдањето од липоедем е ретка и малку истражуван болест. Тоа е болест, која во раните фази ве збунува со дебелината, бидејќи тоа е масно ткиво што лошо се разградува. Акумулација на течности во лимфните жлезди предизвикува отекување на екстремитетите, кое е многу болно.

 
Моментално оди на липосукции во Германанија, кои си ги плаќа сама. Таа за ова лекување треба да плати 18.000 евра.
Ова е болест која сеуште не се лекува, и нема одредена дијагноза за нејзин третман. Сара добива подршка од социјалните мрежи и се надева дека здравството, ќе се освести и ќе изнајдат начини за лекување и третирање на болеста.Од далеку се гледа дека Сара Џонс не е средовечна жена, но виткиот изглед и го уништија дебелите нозе, кои се симптом на многу болно хронично забол

loading...
Loading...