НетПрес: Героски извини за нарушениот комодитет!

Loading...

Редакцијата на НетПрес одлучи како одговор на неоснованите тврдења на Бранко Героски да објави документи од Агенцијата за катастар од неговата навистина „дебела“ имотна состојба, како и документацијата за фирмите и невладините организации во кои тој и неговата втора сопруга се основачи.Редакцијата на НетПрес му се извинува на Героски, бидејќи објави дека „Мајка и дете“ е фирма, а всушност станува збор за невладина организација, во која како основачи се појавуваат и лица кои се основачи и на друга невладина организација заедно со Героски и со неговата втора сопруга Биљана Илиќ Героска. Значи истиот тим на луѓе во повеќе невладини, зависно од потребата за намена на НВО-то!
Редакцијата на НетПрес исто така му се извинува на Бранко Героски што со објавените податоци очигледно му го наруши неговиот комодитет, бидејќи документираните факти покажуваат каков независен новинар и борец за слободно новинарство е всушност ликот Бранко Героски.

Извор: НетПресРедакцијата на НетПрес

loading...
Loading...