Неверојатен подток: ОВА ПРЕЗИМЕ е најчесто и го носат 76,5 милиони луѓе

Loading...

Ниту едно друго презиме на светот не е толку застапено како ова.Иако презимето Смит (Smith) се смета за најпопуларно на светот, всушност тоа е дури 117-то на листата и го имаат „само“ 4,2 милиони луѓе.
Но, кое презиме е најпопуларно?
Па веројатно не е изненадување дека најпопуларното презиме на светот доаѓа од Кина, благодарение на огромната популација во оваа држава, а тоа гласи Ванг (Wang). Ова презиме го носат дури 76.5 милиони луѓе.
A ако сакате да видите колку вашето презиме е најзастапено тоа можете да го направите на порталот Forebears, каде можеби ќе успеете да дознаете и како луѓето со ваше презиме се движеле низ светот.
Сепак, креаторите на порталот велат дека оваа статистика не е 100% прецизна.Иако презимето Смит (Smith) се смета за најпопуларно на светот, всушност тоа е дури 117-то на листата и го имаат „само“ 4,2 милиони луѓ

loading...
Loading...