Неверојатен татко: Ја оставил работата за да најде лек да го излечи својот смртно болен син!

Loading...

Илан Ганот немал друг избор откако неговиот тригодишен син се разболел освен да даде се од себе за да го спаси.Тој бил директор на фонд на американската банка ЈП Морган Чејс, но дал отказ во банката за да се обиде да најде лек кој ќе го спаси животот на неговиот син Ејтан, но и на голем број други деца.
Кога пред една година Ејтан се разболел од смртоносната Дишенова мускулна дистрофија (ДМД), таткото Илан, од Лондон со семејството се преселил во Бостон, каде собрал 17 милиони долари и ја основал компанијата за биотехнички истражувања.

Во текот на наредната деценија, проектот би требало да обезбеди поголем број конкретни лекови, а се планира и соработка со големите фармацевтски компании, посебно во подоцнежните фази за развој на лекот.
-Ќе успеам ли да го спасам својот син? Не знам, но ќе се обидам се што е во моја моќ. Во секој случај, ќе ја сменам иднината за сите останати деца болни од ДМД, вели Ганот.
Овој татко е вистински пример за пожртвуваност, а целиот свет се моли заедно со него да се најде лек за оваа ужасна болест.Тој бил директор на фонд на американската банка ЈП Морган Чејс, но дал отказ во банката за да се обиде да најде лек кој ќе го спаси животот на него

loading...
Loading...