НЕВЕРОЈАТНА исповед на доктор: Имав рак, во живот ме врати марихуаната!

Loading...

Во животот немал испушено џоинт и противник е на секаква дрога. Класичната медицина е негов позив. Меѓутоа, кога се соочи со ракот на белите дробови, проба се и денес тврди дека маслото од канабис го излечило. 50-годишниот лекар од внатрешноста на Србија пред 6 месеци открил дека има рак на белите дробови, стадиум два на три. Почнал да користи масло од канабис. Тој за српскиот весник „Блиц“ објаснува зошто се одлучил на тоа и како влијаело на него и неговото опкружување.
„Колегите веднаш ми помогнаа. Дијагноата и биопсијата беа готови за 7 дена. По почетниот шок, решив да тргнам во борба против еден многу незгоден противник“ – почнува П.Б. за „Блиц“.
„Ги пробав сите можни алтернативи. Користев разни препарати, капки, сируп од манастирот во Раваница, препарати од Чапљине, капки од Куба… За маслото од канабис имав чуено, но бидејќи не е законско и се казнува, тешко ми беше да го обезбедам“.

„Се што чувствувам кога го користам маслото е сувата уста и понекогаш благото чувство на лебдење во главата“ – објаснува П.Б.
Тој исто така радикално ја променил исхраната, сеуште го користи маслото и иде на хемотерапија.
„Веќе после 3 месеци се забележа намалување на ракот. Мојот радилог е воодушевен. На онкологот му кажав дека користам масло од канабис, на што ми одговори да земам се што мислам дека ќе може да ми помогне“.
И во светот постојат бројни расправии за користењето на марихуаната.
„Не постојат цврсти докази дека марихуаната помага, но го поддржувам продолжувањето на експериментите со канабис, со цел пронаоѓање најдобро решение за болните“ – неодамна изјави д-р. Кет Арни, позната лекарка која се заминава со испитување на туморот. 50-годишниот лекар од внатрешноста на Србија пред 6 месеци открил дека има рак на белите дробови, стадиум два на три. Почнал да користи масло од ка

loading...
Loading...