НЕВЕРОЈАТНИ кристали за духовен раст и развој – I дел

Loading...

Кристалите отсекогаш биле привлечни. Постои нешто специјално во нив, тоа што тие го претставуваат. Имаат повеќе геометриски форми во атомската структура од клетките во човековото тело и поубаво изгледаат од обичните камења. Во денешниот прв дел ќе ви претставиме дел од кристалите потребни за вашето тело и ум. Кристалите функционираат повеќе како магнет, но помислете на тоа во врската со енергија надвор од третата димензија. Ако гледате во 3Д, очигледно дека тоа е само обичен камен. Ако гледате на него преку објектив на поголема димензија… ќе почнете да гледате нешто уникатно.
Сите вибрации на овие кристали се важни, а понекогаш кристалот што мислите дека ви е најмалку потребен, е тој што најмногу го барате.
Во продолжение ви ја претставуваме листата со голем број на потребни кристали:
1. Рубин
Камен на силата и храброста за телото и умот
Основен и енергичен
Ја балансира јин јенг енергијата
2. Амазонит
Ги смирува нервите, го помага креативното иразување и илузијата
Носи радост, јасност и разбирање на универзалната љубов
3. Аметист
Камен на мирот. Идеален за медитација и подобрување на психичките способности
Зрачи со боженствена љубов

4. Аквамарин
Обезбедува емотивна и интелектуална стабилност
Помага во самоизразување, ги смирува нервите и помага во протерување на стравови и фобии
5. Авентурин
Ја балансира јин јенг енергијата
Мотивира позитивни ставови и чувства на независност
Ја ублажува анксиозноста и стравот
6. Азурит
Го чисти умот и душата
Буди психички способности и иницира трансформација
Ја подобрува креативноста, самодовербата и инспирацијата

7.Хелиотроп
Моќен камен за исцелување
Ги ревитализира умот и телото
Влева мудрост и чувствителност за внатрешни насоки
8. Калцит
Ја олеснува свеста
Помага во сеќавањето на искуството од астрално патување
Го ублажува стравот, чисти и балансира
9. Карнелијан
Помага во концентрацијата и меморијата
Стимулира љубопитност
10. Чист кварц
Камен на енергијата. Одличен за медитација
Ја засилува енергијата и мислата
Внесува, добива и пренесува енергија
Помага во комуникацијата со секоја димензија
 
Во утрешниот втор дел ќе ви ги преставиме преостанатите кристали: НЕВЕРОЈАТНИ кристали за духовен раст и развој – II дел 
 
 Кристалите функционираат повеќе како магнет, но помислете на тоа во врската со енергија надвор од третата димензија. Ако гледате во 3Д, очигледно д

loading...
Loading...