Неверојатно: Ја дешифрирала пораката која баба и и ја дала на смртната постела пред 18 години- Погледнете што пишувало!

Loading...

Жена,по име Џејн Холм пронашла писмо оставено од нејзината баба пред да почине во вид на една шифрирана порака. Таа ги замолила интернет детективите на страната „Ask MetaFilter“да и помогнат да открие што пишува во пораката која нејзината баба ја оставила во 1996 година.
Џејн имала 10 години која нејзината баба Дороти Холм починала од тумор на мозокот. „Пред смртта беше прилично збунета, но ги остави овие кул кодови, кои мислела дека ќе можам да ги дешифрирам“- раскажала Џејн
Но, ниту таа ниту нејзиното семејство не можеле да откријат што пишува во пораката, па затоа и им се обратила на корисниците на „Ask MetaFilter “и заедно успеале да ја дешифрираат пораката за помалку од 14 минути.
И, на крајот откриле- бабата во пораката напишала молитва!
 Таа ги замолила интернет детективите на страната „Ask MetaFilter“да и помогнат да открие што пишува во пораката која нејзината баба ја

loading...
Loading...