Неверојатно но вистинито!Дали го знаете ова за медот?

Loading...

Медот е блага материја што ја произведуваат пчелитемедарки од нектар, цветен прав собран од цветовите на растенијата, од медената роса, од листопадните дрвја или од слатките плодови на некои растенија- Дека 1килограм мед потекнува од нектарот на 15 милиони цветови?!
– Дека летот на една пчела, за да собере 1килограм, одговара на шест должини на екваторот?!
– Дека на човекот му се потребни 25 000 часови или 3 124 денови и 8 часа за да собере еден килограм мед на начин како што тоа го прават пчелите?!

 
– Дека 8 000 доктори во светот потврдиле и изјавиле дека медот од пчела е хранливо средство со највисока вредност?!
– Дека пчеларите спаѓаат во групата на луѓе кои најдолго живеат и најмалку подлегнуваат на болести?!
– Дека секој човек за да го зачува своето здравје, треба секој ден да конзумира по 2 лажички мед?!- Дека 1килограм мед потекнува од нектарот на 15 милиони цветови?!
– Дека летот на една пчела, за да собере 1килограм, одговара на шест дол

loading...
Loading...