НЕВЕРОЈАТНО откритие: Научници создадоа човечки црн дроб!

Loading...

Со помош на матичните клетки, земени од човечка кожа, научници од Јапонија успеаа да создадат 5 милиметри широк, човечки црн дроб во внатрешноста на еден глушец.  Истражувачите од Универзитетот Јокохама, развија матични клетки во клетки на црн дроб, по што ги додадоа матичните од крвта од папочна врвка.
„Случајното откритие“ и понатаму треба да се развива, како би можело да се искористи за човечка трансплантација.
Видеото можете да го погледнете на следната страница.

Истражувачите од Универзитетот Јокохама, развија матични клетки во клетки на црн дроб, по што ги додадоа матичните од крвта од папочна врвка.

loading...
Loading...