Неверојатно: Погледнете како питон голта антилопа!

Loading...

Фред Фон Винкелмен, фотограф од Ајндховен во Холандија, снимил 2,4 метри долг питон, како без мака голта млада импала, афричка антилопа со среден раст.„Змијата смирено го голташе својот плен и воопшто не се вознемири што и бевме во близина. Кога ја видовме, од нејзината уста висеше половина од импалата, од струкот до задната нога“- раскажува возбудениот фотограф и нагласил дека вакво нешто се гледа само еднаш во животот!

На питонот му требало уште 45 минути да го заврши својот оброк, а потоа неговата публика се повлекла, бидејќи змиите во тие моменти знаат да бидат навистина опасни.
Овие змии го јадат својот плен благодарение на силните мускули кои ги користат да би се замотале околу нив.
„Змијата смирено го голташе својот плен и воопшто не се вознемири што и бевме во близина. Кога ја видовме, од нејзината уста висеше поло

loading...
Loading...