Неверојатно: Што не ви кажуваат вашите лекари?

Loading...

Сигурно сте се запрашале зошто се зголемува бројот на автоимуни болести? Некои велат дека тоа се должи на непроверените вакцини во светското здравство. Навистина, што ли има во тој коктел од вируси и адитиви кој ни се вбризгува во телото? Зошто како што напреднува медицината, така сме се поболни и послаби? 
Секако, лекарите не сакаат да бидат одговорни за одредени нуспојави од вакцините. Повеќето одбиваат да потпишат каква-било одговорност за несаканите дејства на вакцините, а има и такви кои воопшто не го знаат составот на вакцините. Многу е тешко да се докаже негативното дејство на една вакцина, бидејки вакцините никогаш не се истражувани во потполност.
За разлика од западните земји, каде вакцинацијата е прашање на избор, во Хрватска родителите кои одбиваат нивното дете да се вакцинира често се етикетираат како лоши и неодговорни родители и како фанатици на алтернативната медицина. Работите одат и до таму што на децата потоа не им се дозволува запишување во градинка и училиште, по што родителите попуштаат под притисокот и дозволуваат нивното дете да се вакцинира, со надеж дека нема да се јават негативните ефекти.

 
За среќа, постојат и такви одговорни и совесни лица кои и покрај заканите за отказ и оцрнување на името решаваат да прозборат за вистинскиот состав и ефекти на вакцините. Докторите Сладољев и Гајски во една хрватска организација за вакцинација презедоа одговорност да ги информираат граѓаните за штетните дејства на вакцините. Друштвото се надева дека иницијативата ќе ја прошири доволно за да издејствува нови регулативи во законот за вакцинирање.

Тие велат дека не се обидуваат да го дискредитираат здравствениот систем, туку само да предупредат на можните несакани дејства од вакцините. Се залагаат за правото на избор на родителите за вакцинација на нивните деца, како што с епрактикува во западните евриопски земји. Како и да е, жалат што во оваа дебата копјата се кршат над оние најранливите – децата.
  
Секако, лекарите не сакаат да бидат одговорни за одредени нуспојави од вакцините. Повеќето одбиваат да потпишат какв

loading...
Loading...