Невработеноста во Грција на ново рекордно ниво

Loading...

Стапката на невработеност во Грција во четвртото тромесечје од 2012 година достигна рекордни 26 отсто, покажуваат најновите податоци на грчкиот завод за статистика. Ова укажува дека на тешка состојба во државата членка на ЕУ, која е силно погодена од острите мерки на штедење и длабоката рецесија. Невработеноста во претходното тромесечје изнесуваше 24,8 отсто, додека во четвртото тромесечје од 2012 година изнесуваше 20,7 отсто, покажуваат податоците на Elstat Во периодот октомври-декември 2012 година во Грција биле вработени речиси 3,682 милиони лица, додека бројот на невработени се искачи на речиси 1,296 милиони.
МакфаксСтапката на невработеност во Грција во четвртото тромесечје од 2012 година достигна рекордни 26 отсто, покажуваат најн

loading...
Loading...