Ни за Велигден нема мир во Украина: Паднаа пет жртви

Loading...

Иако во Женева Украина, Русија, САД и ЕУ потпишаа мировен договор за стабилизација на Украина, немирите се уште ја тресат земјата.Во една крвава пресметка во источниот украински град Славјанск сношти биле убиени 5 лица.
Контролната точка која во градот ја држат проруските сепаратисти била нападната од страна на наоружана група со четири армиски возила, при што тројца луѓе се убиени, а двајца тешко ранети. Набрзо на помош на сепаратистите пристигнало локалното население, па биле убиени и двајца од противничката страна.
За време на престрелката, проруските активисти и граѓаните на Славјанск успеале да украдат две од четирите воени возила со кои дошле напаѓачите. Возилата биле полни со оружје, муниција, експлозив и воздушни снимки на градот.Во една крвава пресметка во источниот украински град Славјанск сношти биле убиени 5 лица.
Контролната точка која во градот ја држат проруск

loading...
Loading...