НИКАКО не ја фрлајте кората од бананата: Еве за што може да ја употребите!

Loading...

Бананата е овошје полно со витамини…Ако сакате максимално да ги искористите сите благодети од бананата не фрлајте ја кората туку употребете ја на 5 неверојатни начини…
1. Против вирусни брадавици
Дел од кората ставете го на брадавицата и после залепете со леплива лента или со фластер оставете да стои во текот на ноќта…Наутро тргнете го.Секоја вечер повторувајте ја постапката.
 
2.Против иритација на кожата
Протријте на иритираното место..

 
3.Против акни
На внатрешната страна од кората од банана тријте го воспаленото место неколку минути.
4.Против хемероиди
Обидете се со кората од банана да го намачкате местото.
5.Против брчки
Намачкајте во подрачјето на очите и ќе ја омекнете кожатаАко сакате максимално да ги искористите сите благодети од бананата не фрлајте ја кората туку употребете ја на 5 неверојатни начини…

loading...
Loading...