НИКОГАШ не би погодиле колку чинат црешите на пазарите во Тирана!

Се чини неверојатно, но е вистинито. Цената на првите цреши на пазарите во Тирана се движи од 1.500 до 5.000 лека (од околу 75 до околу 250 денари), пренесува МИА.Според пазарџиите на новиот пазар во Тирана, ваквата цена е поради тоа што ова се првите денови од појавата на зрели цреши.
– Ова е почеток од годинешниот род, затоа и цената е вака висока. И ова, но и другото овошје на почетокот секогаш е поскапо, вели пазарџија.
Сепак пазарџиите признаваат дека поради екстремно високата цена има многу малку купувачи на цреши.Според пазарџиите на новиот пазар во Тирана, ваквата цена е поради тоа што ова се првите денови од појавата на зрели цреши.
– Ова е п

Пронајдете не на следниве мрежи: