Никогаш немојте да готвите во иста вода два пати! Еве ЗОШТО!

Повеќето луѓе водата ја задржуваат подоцна за да ја искористат за нешто друго. Веројатно и вам ви звучи ова безопасно? Епа не е!Сте вареле шолја чај или јајце, но не сте ја измериле точната количина на вода која ви е потребна и по арењето ви останал вишок. Што правите со тоа?
Повеќето водата ја чуваат и подоцна ја користат за нешто друго. Но, тоа не би требало да се прави.
Имено, доколку вриете иста вода повеќе пати, се менува содржината на кислород и се појавуваат опасни бактерии.
Тоа можете да го почувствувате кога варите чај. Чај варен во свежа вода има сосема поинаков вкус, од чај варен во веќе користена вода.
Повеќе пати ако вриете иста вода, можа да се појават опасни гасови и супстанци како нитрити и флуор, кои се формираат како резултат на промена на хемиската структура.Сте вареле шолја чај или јајце, но не сте ја измериле точната количина на вода која ви е потребна и по арењето ви останал вишок. Што правите со тоа

Пронајдете не на следниве мрежи: