НИКОГАШ немојте да му ги правите овие работи во кревет!

Loading...

Некои однесувања во кревет се неприфатливи – беспотребно ќе го фрустрирате вашиот партнер и само ќе си ги нарушите моментите предвидени за обострано уживање. Еве што никако не смеете да си дозволите да му ги правите во кревет:Да се засрами од своето тело
Да се биде гол пред некого може да биде незгодна работа. Повеќето од нас не се 100% задоволни со некој дел од своето тело, па голотијата го прави човекот ранлив. Тоа значи дека треба да бидете фер.  Каков и да е недостатокот кој сте го забележале на неговото тело, сигурно веќе го забележал и тој самиот! Не се згрозувајте од вишокот маснотии, не правете изрази на лицето и немојте да се жалите од големината на неговиот пенис! Во спротивно засекогаш ќе ја уништите неговата самодоверба.
 
Споредби со други
Сигурно ви се случило да помислите на некој друг додека имате секс, било да е тоа помисла на некој партнер од минатото или неостварена фантазија. Сето тоа е нормално. Доколку во позадина постојано мислите на некој ваш претходен партнер, во никој случај не смеете да речете:

 
„Мојот поранешен дечко ова го правеше 100 пати подобро од тебе“ . Тоа, во најмала рака би било безобзирно, грубо и навредливо. Во суштина, ако постојано мислите на поранешниот, треба да се запрашате, можеби сѐ уште не сте го преболиле?
 
Притисок и манипулации
Да речеме дека сакате да пробате некоја нова поза, да воведете секс-играчка или некој друг новитет, а тој ладнокрвно го одбие вашиот предлог. Обидете се да го сфатите и откажете се од идејата. Не се жалете, не го уценувајте и не се обидувајте да го изманипулирате вашиот партнер само за да го направи тоа што сте го наумиле. Не само што е фрустрирачки, туку и ќе се чувствува како неговото мислење да нема никаква важност во донесувањето на одлуките.   Сте му направиле ли на вашиот партнер нешто во кревет, за кое подоцна ви било жал?Да се засрами од своето тело
Да се биде гол пред некого може да биде незгодна работа. Повеќето од нас не се 100% задоволни

loading...
Loading...