Никој не ја сака: Тимошенко ја откажа посетата на САД

Loading...

Украинските медиуми наведуваат дека планираното патување на Тимошенко за САД за 23 април, е откажано. Тимошенко сама ја откажала посетата на САД бидејќи никој од високо рангираните политичари во Вашингтон не изразил подготвеност да се сретне со неа.Екс премиерката на Украина сама ја откажала планираната посета на САД, бидејќи никој од тамошните конгресмени не ја изрази својата подготвеност да се сретне со неа – наведуваат украинските медиуми.
Некои членови на американскиот Конгрес само и сугерирале дека не треба да се кандидира за претседател на Украина на изборите закажани за 25 мај.
Инаку, минатата недела Тимошенко од Конгресот побара воена помош за Украина, додавајќи дека на нејзината земја и е потребна сеопфатна помош, вклучувајќи воено-техничка помош и помош при обуката на украинската војска.Екс премиерката на Украина сама ја откажала планираната посета на САД, бидејќи никој од тамошните конгресмени не ја изрази својата подготвеност да

loading...
Loading...