Никола Груевски најави две нови инвестиции

Свеж капитал и нов инвеститор со нови амбиции, нови планови, нови развојни капацитети и поголем број вработувања во компанијата Бонум, најави денеска претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.Како што рече Груевски, одговорајќи на новинарки прашања по почетокот на изградбата на гасоводот на делницата Штип-Неготино, инвеститорот ќе даде дополнителен импулс на сегашната компанија и во делот на инвестициите за модернизација и проширување на производството.
Груевски најави уште една нова инвестиција, на холандска компанија во македонска фирма која е во стечај.
– Ме радува што влегува свеж капитал во Република Македонија, во компанијата Бонум. Освен посточеките вработувања, се планира и вработување на над 100 нови лица. Инвеститорот ќе даде дополнителен импулс на сегашната компанија и во делот на инвестициите коишто ќе ги направи и во модернизација на производството и проширување со што ќе го направат производството поквалитетно и помодернизирано. Тоа е одлична вест од секој аспект и кога сме веќе кај земјоделството очекувам во наредните денови или недели уште една инвестиција, истакна Груевски.
Според него, холандската компанија има во план и е во завршна фаза на подготовки да инвестира во една домашна компанија што е во стечај и која се наоѓа во југоисточниот дел од државата.
– Тие ќе вложат околу девет до десет милиони евра и ќе вратат на работа голем број невработени луѓе. Тоа е инвестиција која исто така ќе биде значајна. Ќе значи не само враќање на вработени, туку и модернизација во производството и опремата, подвлече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.Како што рече Груевски, одговорајќи на новинарки прашања по почетокот на изградбата на гасоводот на делницата Штип-Неготино, инвеститорот ќе даде д

Пронајдете не на следниве мрежи: